מה ההבדל בין קונסטרוקטור למהנדס

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר

עולם הבנייה והשיפוצים הוא עולם שכולל בו לא מעט אנשי מקצוע לרבות: קבלן בניה מהנדס, אדריכל, קונסטרוקטור ועוד.  לכל אחד מאנשי המקצוע בענף הבניה יש תפקיד חשוב מאוד והמטרה של כולם היא ליצור מבנה יציב, בטוח ותואם לתוכנית. כמובן שכל אחד מאנשי המקצוע הוא בעל סמכויות שונות וחשוב מאוד לבחור מראש באנשי המקצוע הנדרשים לכל פרויקט בניה בצורה הטובה ביותר, בכדי להבטיח שפרויקט הבניה יושלם בצורה אידיאלית.

מה ההבדל בין קונסטרוקטור למהנדס

לא מעט אנשים שואלים את עצמם מה ההבדל בין קונסטרוקטור לבין מהנדס והאם מדובר על שני אנשי מקצוע שבאמת צריכים בכל פרויקט בניה. במאמר הבא תקבלו את כל המידע אודות ההבדלים בין מהנדס לבין קונסטרוקטור.

מה התפקיד של מהנדס בעולם הבנייה?

מהנדס בתחום הבניין יהיה אחראי על כל מה שנוגע למה שעומד מאחורי ההיבטים המבניים והתפקודים של כל פרויקט. התפקיד העיקרי שלו יהיה ליישם עקרונות מדעיים לתכנון מבנים, כבישים, גשרים ועוד, תוך כדי שהוא מבטיח את הבטיחות שלהם, התפקוד והקיימות. מהנדסים יהיו מעורבים בפרויקט בניה החל משלב הרעיון, ניסוח התוכניות הראשוניות, ביצוע בדיקות היתכנות ועד להשלמת הפרויקט תוך שהם מפקחים על תהליך הבנייה בכדי להבטיח שהמבנה עונה על כל המפרטים המקוריים.

מהנדסים בעולם הבנייה מומחים במגוון תחומים לרבות: הנדסת מבנים, הנדסה אזרחית, הנדסת מכונות והנדסת חשמל, כאשר כל אחד מהם יתרום להיבט שונה וחשוב בפרויקט בניה. הם יבצעו חישובים קריטיים בכדי לקבוע את העומסים שמבנה יכול לשאת, יסייעו בבחירת חומרים מותאמים וישלבו את כל המערכות שהופכים מבנים להיות ראויים הן עבור מגורים והן עבור צרכים אחרים. בין המערכות הללו ניתן למצוא: מערכות אוורור וחשמל, מערכות חימום ועוד. מעבר לכך המהנדסים יהיו אחראיים לזיהוי סיכונים פוטנציאלים בכל פרויקט ולגיבוש אסטרטגיה שהמטרה שלה היא למנוע את הסיכונים הללו, תוך הבטחה שכל פרויקט בניה עומד בכל תקנות הבנייה הארציות והמקומיות. באמצעות הכישורים הטכניים שלהם ובזכות העובדה שהם בעלי יכולת לפתור בעיות שונות בצורה חדשנית ויעילה, הם אחראים כי היסודות של המבנה יהיו בטוחים ויעמדו במבחן הזמן היטב.

מיהו קונסטרוקטור ומה תפקידו בעולם הבנייה?

ההשכלה של קונסטרוקטור שהוא גם מהנדס בניין תהיה הנדסה אזרחית שכוללת התמחות בהנדסת בניין. כאשר הוא יסיים את לימודיו, בכדי שתהיה לו יכולת לעסוק בתחום זה, הוא יקבל רישיון מטעם משרד המסחר והתעשייה והוא גם ירשם בפנקס המהנדסים והאדריכלים.

בפרויקט בניה, הקונסטרוקטור יקבל את התוכנית האדריכלית ויבחן על פיה את האלמנטים שקשורים ליציבות של המבנה. יחד עם האדריכל הוא יחליט על מיקום העמודים בהתאם לסוג הקרקע ובהתאם לסוג התקרה. איש מקצוע זה יהיה מעורב במצבים שונים שבהם התגלו תקלות בבניה או כשלים או במקרה שיש חשד לכך. הכשלים יכולים לצוץ בשלבי בניה שונים, כאשר הקונסטרוקטור הוא זה שיבדוק אותם, יאשר את אופן התיקון שלהם, את בטיחות המבנה ועוד.

הסמכויות של הקונסטרוקטור

לקונסטרוקטור יש סמכויות נרחבות כגון: הוא יכול להורות על עצירת עבודת הבניה במידה והיא לא מתבצעת בהתאם להוראות שלו, הוא רשאי להחליט האם מבנה מוכן לאכלוס או מסוכן לאכלוס ועוד. כל הסמכויות שלו הוענקו לו מתוקף חוק התכנון והבניה, אשר מגדיר את מי שמונה לקונסטרוקטור של הפרויקט כבעל הסמכות העליונה לקבל החלטות, לבדוק אם כל התנאים שהגדיר לפרויקט אשר נדרשים על פי התוכניות המפורטות קוימו ועוד. הסמכויות הנרחבות ניתנות לו בשל העובדה שהוא אחראי הבלעדי לתקינות ולעמידות של המבנה לאחר שמקימים אותו, ליציבות ולעמידות של החומרים שממנו המבנה הוקם ועל הדרך שבה הוא מוצב על הקרקע לרבות חיבור התשתיות ועוד.

מה ההבדל בין קונסטרוקטור לבין מהנדס?

אם אתם שואלים מה ההבדלים בין קונסטרוקטור לבין מהנדס קונסטרוקטור הרי שישנם כמה הבדלים:

הקונסטרוקטור יחליט היכן למקם את העמודים יחד עם האדריכל בהתאם לסוג התקרה והקרקע, יחתום על הגרמושקה, יבדוק ויאשר פונקציות שקשורות לקונסטרוקציה בתחום השיפוצים, ישרטט את מערכת הקונסטרוקציה ויפקח על יציקת היסודות בהתאם לתוכנית, יחזק מבנה קיים ויתכן את צורת החיזוק הנדרשת לו, ייתן אישור להיתר בניה ורישיון עסקים, אך לא יפקח על שלבי הבניה בפועל. מהנדס קונסטרוקטור בבניין לעומתו יבצע חקר ואומדן של סכנות קיימות בסביבה הקרובה של התוכנית, ייצור מודלים ממוחשבים ויבחן אותם לעומק, יחשב את הכוחות ואת הלחץ שהמבנה עלול להיתקל בהם, יבצע בדיקות תקינות למבנים ישנים, ייתן המלצות לתיקונים, תוספות ושינויים במבנים קיימים,  יעקוב אחר תהליך בנייה מחודש של מבנה, ייפגש עם קבלנים מבצעים בכדי להבטיח שתהליך הבנייה מתבצע בצורה הטובה ביותר, ישתף פעולה עם מהנדסים אחראיים ועם אדריכליים בנושא בניה, מוודא עמידות של פרויקט בתקני בניה וכן בתקנות חוק בכדי להבטיח ביטחון והגנה למשתמשים במבנה וכן לוקח חלק בגיבוש תוכנית בניה, עובר עליה, מאשר שהיא עומדת בכל העקרונות של הנדסת בניין ועוד.

לסיכום אפשר לומר כי מהנדס בניין מתמחה בתכנון ויש לו שנות ניסיון רבות בעולם ההנדסה וכן יש לו לא מעט אחראיות וסמכות והוא מעורב בכל אחד משלבי הבנייה של מבנה, החל משלב התכנון ועד האכלוס וקונסטרוקטור הוא מהנדס אשר עוסק בכל מה שקשור ליסודות בניין, לבטיחות, לתקנים ולנושאים רבים אחרים הנוגעים ליסודות של המבנה. כמובן שכל אחד מאנשי המקצוע הללו צריך להיבחר בקפידה שכן, הסמכויות המוטלות עליהם והתפקידים שלהם במסגרת פרויקט בניה הם חשובים ומהותיים. לכן, טרם בוחרים את אנשי המקצוע הללו, יש לבדוק כי הם בעלי אסמכה רלוונטית, מקצועיים, מנוסים ובעלי ותק רב בתחום וכן המלצות רבות, כך שתדעו שאתם בוחרים נכון לצורך שמירה על הבטיחות של מבנה.

קראו עוד בנושא:

מה ההבדל בין קונסטרוקטור למהנדס
בונים לכם את החלום: קנסטרוקטור לשרותכם

ניסיון עשיר, מקצועיות ללא פשרות ושירות אישי - איתנו תקבלו את השירות הטוב ביותר

אז מה היה לנו בכתבה:

צרו איתנו קשר