כל פרויקט בנייה דורש אנשי מקצוע מסוגים שונים. אחד מאנשי המקצוע החשובים ביותר עבור כל פרויקט בניה הוא מהנדס קונסטרוקטור. מדובר על איש מקצוע שבלעדיו המבנה לא יהיה בטוח לאכלוס. אם אתם רגע לפני פרויקט בנייה כלשהו ואתם שואלים את עצמכם מיהו אותו מהנדס בניין קונסטרוקטור ולמה הוא איש מקצוע כל כך חשוב וחיוני עבור כל פרויקט בניה, כדאי מאוד שתמשיכו לקרוא את המאמר הבא.
מיהו מהנדס קונסטרוקטור ומתי יש צורך בשירותיו?
מהנדס קונסטרוקטור הוא איש מקצוע בעל תפקיד חשוב מאוד בכל פרויקט בניה שכן הוא זה שנותן את חותמת האחראיות על בטיחות המבנה. מדובר על מהנדס בניין המתמחה בקונסטרוקציה, כלומר, בכל מה שקשור לשלד של כל מבנה. הוא זה שאחראי שהבניין יהיה בטוח ויציב, שלא ייווצרו בו בטווח הקרוב או הרחוק ליקויי בנייה שונים ועוד. לכן, בכל מה שנוגע לבנייה שמשלבת בה שלד מבנה, יש צורך לבחור בקונסטרוקטור מומלץ ומוסמך, מקצועי ומנוסה בתחום, אשר יבצע את כל הפעולות והבדיקות הנדרשות בכדי לוודא שאין פגיעה כלשהי ביציבות של המבנה. לא מעט אנשים בטוחים כי מהנדס קונסטרוקטור הוא איש מקצוע הרלוונטי לפרויקטים גדולים של בנייה בלבד, אולם חשוב להבין שאין הדבר נכון. איש המקצוע המדובר רלוונטי וחשוב לכל פרויקט בניה. לעיתים יהיה צורך בשירותיו גם במקרים שבהם מבצעים שיפוץ קטן באחד מחללי הבית.
התפקידים של הקונסטרטור הם רבים ומגוונים, בין תפקידיו ניתן למצוא:
תכנון בית חדש
בין העבודות הפופולאריות ביותר של איש מקצוע זה יהיו תכנון בתים חדשים. האדם הראשון שיש צורך לפנות אליו כאשר רוצים לבנות בית הוא אדריכל. עם האדריכל תתכננו כיצד יראה מבנה בהתאם לצרכים ובהתאם לטעם האישי שלכם ולאחר התכנון האדריכלי, יהיה לכם צורך לבצע את התכנון ההנדסי. מי שיבצע את התכנון המדובר הוא הנדסאי קונסטרוקטור. הוא זה שידאג שהמבנה יציב וחזק. האדריכל יחד איתו, יזיזו עמודים, גרמי מדרגות וקירות בתוכנית אם יש צורך וזאת בכדי שהמבנה יהיה יציב. בסוף, הקונסטרוקטור צריך לאשר שהמבנה בטוח וכי הוא עומד בכל התקנים הרלוונטיים.
הוזלת עלויות בנייה
מכיוון שהקונסטרוקטור הוא בעל ידע גדול מאוד בתחום הפרקטיקה בשטח של כל פרויקט בניין, יש לו יכולת להציע הצעות שונות שיוזילו את עלויות הבנייה ובד בבד, יקצרו את לוח הזמנים של הפרויקט. במהלך הבנייה לא פעם הוא ישמש כמפקח על והוא יפקח על ביצוע כל העבודות החשובות וזאת בכדי לוודא שהן מבוצעות בצורה הטובה ביותר. העבודות החשובות שהוא יפקח עליהן יהיו לרוב: יציקות בטון, כאשר לפני שיוצקים אותן הוא יבדוק שהברזלים המצויים בבטון מותקנים בצורה ראויה ויוצרים שלד חזק ואיכותי.
העבודה שלו במסגרת בניית מבנה חדש יכולה לדרוש ממנו פרק זמן קצר או ארוך יותר וזאת בהתאם לסוג המבנה וגודל המבנה.
ביצוע שינויים בבית קיים
אם נכנסתם לבית חדש או שאתם מעוניינים לשפץ את ביתכם הקיים, חשוב שתדעו שאם אתם רוצים להוריד עמוד כלשהו באמצע חדר שמפריע לכם בעיניים, אתם ממש לא יכולים לעשות את זה בקלות. יש לא מעט דברים בבית שהזזה או הריסה שלהם עלולה לגרום לחוסר יציבות במבנה כולו ולכן, כל שינוי שאתם רוצים לבצע בבית שלכם שקשור בין היתר לשלד של המבנה ידרוש אישור של מהנדס קונסטרוקטור. בין אם מדובר על עמודים, על גרמי מדרגות, על קירות תמך או על כל שינוי אחר שקשור ליסודות. אין אפשרות לבצע את העבודות הללו, ללא האישור של איש המקצוע המדובר המבטיח כי לא תהיה סכנה כלשהי לדיירי המבנה בשל פגיעה ביציבותו בביצוע הפעולה שהם רוצים לבצע.
ליקויי בנייה
ליקויי בנייה הם דבר שבהחלט לא נעים להתמודד אתו. אם אתם מגלים סדקים שהופיעו בקירות שלכם, רצפה שוקעת, מרפסת שרועדת כאשר אוטובוס עובר ברחוב, אתם בטח מבינים שמשהו לא תקין במבנה ולכן, חשוב שתבחרו בקונסטרוקטור שיגיע אליכם ויבדוק ממה בדיוק נובע ליקוי הבנייה ומה אפשר לעשות בכדי לתקן אותו. אם יש צורך, הוא גם ייתן לכם חוות דעת משפטית אשר תוכלו לתת לקבלן שממנו רכשתם את הדירה או להציג כראיה בבית המשפט.
היתרי בנייה
אם אתם מעוניינים בתוספת בנייה כלשהי למבנה, חשוב שתדעו שמכיוון שהיא עתידה להשפיע על השלד של המבנה, אתם חייבים אישור מקונסטרוקטור טרם אתם מתחילים בביצוע העבודה. כלומר, בין אם אתם רוצים להוסיף במבנה שלכם יחידה, חדר, מרפסת או כל תוספת אחרת, חשוב שהאדריכל יתכנן לכם תוכנית רלוונטית והיא תעבור אצל הקונסטרוקטור בכדי לקבל אישור לאחר שהוא בדק שמדובר על תוספת שאיננה מסכנת את היציבות של המבנה באופן כלשהו. רק לאחר האישור המדובר תוכלו לקבל היתר לתוספת בנייה.
פטור מהיתר בנייה
בהתאם לתיקון 101 שאושר בשנת 2014 לחוק התכנון והבנייה הוחלט כי תוספת בנייה קטנה כגון: סגירת מרפסת, פרגולה, גדר ועוד, לא תחייב היתר בניה עד גודל מסוים. לכל רשות מקומית יש פרמטרים משלה בכדי לתת את הפטור המדובר, אך בכדי לקבל אותו לתוספת שאתם מעוניינים להוסיף אתם צריכים אישור של קונסטרוקטור אשר יבדוק שהמבנה עומד בכל הפרמטרים של מבנה פטור מהיתר, ישרטט את מתאר המבנה ויגיש עבורכם את הבקשה והמסמכים הנדרשים לצורך קבלת הפטור.
כמה יעלה לכם שירות מהנדס קונסטרוקטור?
לגבי קונסטרוקטור מחיר, חשוב שתדעו שהמחיר של שירות זה איננו אחיד והוא יהיה תלוי בסוג השירות המבוקש לכם, בהיקף העבודה הנדרשת מאיש המקצוע המדובר, במורכבות העבודה ועוד. לכן, חשוב לבחור איש מקצוע אמין עבור ביצוע עבודה שאתם זקוקים לה, על מנת שתתבצע בצורה הטובה ביותר ולקבל ממנו הצעת מחיר. כמובן שאתם יכולים לבדוק האם מדובר על מחיר הוגן והאם מדובר על איש מקצוע אמין שאפשר לסמוך עליו.
מהנדס קונסטרוקטור הוא מהנדס בניין שמתמחה בקונסטרוקציה. למהנדס קונסטרוקטור יש תחומי אחריות רבים בתהליך הבניה והוא אחד הגורמים החשובים. על מהנדס קונסטרוקטור ועל החשיבות שלו נרחיב במאמר הבא.
מהו מהנדס קונסטרוקטור?
המהנדס הוא מהנדס בניין שמתמחה בקונסטרוקציה. מהנדס קונסטרוקטור צריך לשרת את חזון האדריכל מבחינה פרקטית ובטוחה. תפקידו של האדריכל הוא לעצב את המבנה באופן אסתטי מבפנים ומבחוץ ולבנות תוכנית בניה. מהנדס קונסטרוקטור לעומת זאת, מתכנן את כל הפרקטיקה, את עובי המבנה, תוכנית עבודה וכדומה.
כמו כן, מהנדס קונסטרוקטור מהווה כמפקח עליון של העבודה בשטח. בתקופת הבניה, מהנדס קונסטרוקטור צריך להגיע מדי פעם ולפקח שתהליכי הבניה מתבצעים באופן נכון, בטוח ושהבניה עומדת בלוח הזמנים שנקבע. לאחר כל שלב שבוצע בתהליך הבניה יש לבצע בדיקת תקינות בה מוודאים שהמבנה תקין ולא מסוכן.
מה ההבדל בין מהנדס קונסטרוקטור למהנדס בניין רגיל?
כפי שציינו מהנדס קונסטרוקטור הוא מהנדס בניין. אך למרות זאת, עבודתו של המהנדס שונה מעבודתו של מהנדס בניין. אז מה ההבדל בין שני התפקידים הללו?
המהנדס הוא איש מקצוע שעוסק בתחום הקונסטרוקציה בלבד. למהנדס יש תחומי אחריות שונים בהם תשתיות המבנה ופיקוח על שלבי הבניה. מהנדס קונסטרוקטור למעשה נוכח מתחילת ההקמה עד לסופה, בכל שלבי הבניה כמפקח.
לעומת זאת, מהנדס בניין אחראי על שלושה תחומים עיקריים- עבודות בטון מורכבות, קונסטרוקציות פלדה ובניה קלה. מהנדס הבניין ממלא תפקידים רבים בהם תכנון מבנים שיעמדו מול כוחות ולחצים שונים (בתי מגורים, מבנים ציבוריים, מבנים תעשייתיים, מבני תשתיות, גשרים ועוד).
כלומר, מהנדס קונסטרוקטור הוא מהנדס שתחום ההתמחות שלו הוא קונסטרוקציה. קונסטרוקטור שהוא מהנדס בניין נחשב לקונסטרוקטור מורשה.
מה תחומי האחריות של מהנדס קונסטרוקטור?
למהנדס תחומי אחריות רבים. מהנדס קונסטרוקטור אחראי על התכנון של הבניה וצריך להכיר מגוון גורמים שונים כמו בדיקת רעידות אדמה, חישוב עומסים ועוד. כמו מהנדס בניין, מהנדס קונסטרוקטור יכול להיות אחראי על בניה קלה, עבודות בטון מורכבות וקונסטרוקציות פלדה. אך מלבד לאלה מהנדס קונסטרוקטור מעניק אישורים, עורך בדיקות קרקע לפני הקמת מבנה, סוקר תוכניות של אדריכלים וחותם על מסמכים.
המהנדס הוא בעל חשיבות רבה הן בעולם הבניה והן בעולם השיפוצים. במידה שאתם רוצים לבצע שיפוץ יהיה עליכם לבחור במהנדס קונסטרוקטור לפיקוח על התהליך.
בעת שיפוץ הבית חשוב מאוד להביא למהנדס קונסטרוקטור את תוכניות הבניה המפורטות על מנת שיביא לכם אישורים בהתאם. רק לאחר שתקבלו אישורים לביצוע הבניה תוכלו להתחיל בשלבי הבניה בפועל. יש לקחת בחשבון שללא אישורים לשיפוץ שלכם לא יהיה אחריות ובעלי מקצוע רבים לא יסכימו לעבוד.
החשיבות של מהנדס קונסטרוקטור
כפי שהבנו למהנדס קונסטרוקטור תפקידים רבים ומגוונים והוא אחראי לקבוע האם המבנה בטיחותי מספיק או לא. בלי מהנדס קונסטרוקטור לא ניתן להתקדם בתהליך הבניה. שלבי הבניה צריכים להיות מוקפדים ולהתבצע כראוי, בזמן הנדרש ובקצב הנכון. חשוב מאוד שהעבודה תתבצע באופן מקצועי במיוחד בשלבים הראשונים של התהליך שיאפשרו המשך התקדמות תקינה ונכונה.
מדובר בתפקיד חשוב מאוד עם אחריות רבה שמצריך בדיקה של העובדים ושל תהליך הבניה בשלבים השונים שלו. כמו כן מהנדס קונסטרוקטור אחראי לוודא שהכל מתבצע בהתאם לנהלי הבטיחות ולתקנים הנדרשים. אם מהנדס קונסטרוקטור לא יבצע את עבודתו כראוי, המבנה עלול להיות לא בטוח לשהייה ולסכן את מי שעתיד להתגורר או לשהות בו. כלומר, אחריותו של מהנדס קונסטרוקטור נוגעת לדיני נפשות. לכן חשוב מאוד לבחור במהנדס קונסטרוקטור מומלץ, מקצועי, בעל ניסיון ואמין שיבצע את התפקיד באופן נכון.
מהו אישור קונסטרוקטור?
מלבד פיקוח על תהליך הבניה, אחד התפקידים של מהנדס קונסטרוקטור הוא להעניק אישור קונסטרוקטור. אישור קונסטרוקטור נדרש לפני בניה, שיפוץ או כל שינוי חיצוני במבנה.
אישור קונסטרוקטור הוא אלמנט חשוב מאוד והוא מהווה אישור שהשינוי במבנה ניתן לביצוע והוא לא פוגע ביציבות המבנה או בביטחון השוהים בו. לכן, על מנת לשמור על בטיחות המבנה ולא לחרוג מתו התקן חשוב לקבל אישור קונסטרוקטור על כל שינוי חיצוני במבנה.
לפני קבלת אישור קונסטרוקטור, מהנדס קונסטרוקטור יגיע למקום, יבדוק את המבנה, יבדוק את הגבלת העומס על המבנה והאם ניתן להוסיף או לשנות אלמנטים במבנה בלי לחרוג מהגבלת העומס. יש לקחת בחשבון שללא בדיקת חישוב עומסים הבקשה לאישור קונסטרוקטור לא תתקבל.
כמה עולה מהנדס קונסטרוקטור?
קשה לענות כמה עולה מהנדס קונסטרוקטור באופן חד משמעי מאחר שהמחיר תלוי בגורמים שונים כמו סוג הפרויקט, מורכבות העבודה, האם הקונסטרוקטור מהנדס או הנדסאי בניין, האם הקונסטרוקטור עצמאי או שכיר מטעם חברה, האם הקונסטרוקטור מורשה או לא ועוד. יש לקחת בחשבון שכמו שיש למהנדס קונסטרוקטור השפעה על המחיר כך הפרויקט ישפיע על המחיר. יש פרויקטים יקרים יותר ויש פחות והמחיר נקבע בהתאם לכך.
שימו לב שהמחיר יכול להקבע לפי אחוז מסוים שעליכם להפריש לבעל המקצוע או לפי סכום שנקבע מראש. כמו כן ניתן לבקש אישור קונסטרוקטור אשר כרוך בבדיקה.
באופן ממוצע המחירים יכולים לנוע בין מאות שקלים לבין אלפי שקלים, בהתאם לגורמים שציינו קודם.
מהנדס קונסטרוקטור הוא מהנדס בניין שמתמחה בקונסטרוקציה. מהנדס קונסטרוקטור צריך לשרת את חזון האדריכל מבחינה פרקטית ובטוחה. תפקידו של האדריכל הוא לעצב את המבנה באופן אסתטי מבפנים ומבחוץ ולבנות תוכנית בניה. מהנדס קונסטרוקטור לעומת זאת, מתכנן את כל הפרקטיקה, את עובי המבנה, תוכנית עבודה וכדומה.
כמו כן, מהנדס קונסטרוקטור מהווה כמפקח עליון של העבודה בשטח. בתקופת הבניה, מהנדס קונסטרוקטור צריך להגיע מדי פעם ולפקח שתהליכי הבניה מתבצעים באופן נכון, בטוח ושהבניה עומדת בלוח הזמנים שנקבע. לאחר כל שלב שבוצע בתהליך הבניה יש לבצע בדיקת תקינות בה מוודאים שהמבנה תקין ולא מסוכן.
מהנדס קונסטרוקטור מחיר- אחריות
למהנדס קונסטרוקטור תחומי אחריות רבים. מהנדס קונסטרוקטור אחראי על התכנון של הבניה וצריך להכיר מגוון גורמים שונים כמו בדיקת רעידות אדמה, חישוב עומסים ועוד. כמו מהנדס בניין, מהנדס קונסטרוקטור יכול להיות אחראי על בניה קלה, עבודות בטון מורכבות וקונסטרוקציות פלדה. אך מלבד לאלה מהנדס קונסטרוקטור מעניק אישורים, עורך בדיקות קרקע לפני הקמת מבנה, סוקר תוכניות של אדריכלים וחותם על מסמכים.
מהנדס קונסטרוקטור הוא בעל חשיבות רבה הן בעולם הבניה והן בעולם השיפוצים. במידה שאתם רוצים לבצע שיפוץ יהיה עליכם לבחור במהנדס קונסטרוקטור לפיקוח על התהליך.
בעת שיפוץ הבית חשוב מאוד להביא למהנדס קונסטרוקטור את תוכניות הבניה המפורטות על מנת שיביא לכם אישורים בהתאם. רק לאחר שתקבלו אישורים לביצוע הבניה תוכלו להתחיל בשלבי הבניה בפועל. יש לקחת בחשבון שללא אישורים לשיפוץ שלכם לא יהיה אחריות ובעלי מקצוע רבים לא יסכימו לעבוד.
מהנדס קונסטרוקטור מחיר- כיצד נבחר?
על מנת לבחור מהנדס בניין קונסטרוקטור יש לקחת בחשבון מספר פרמטרים-
- ניסיון- מדובר בתפקיד עם אחריות רבה ולכן חשוב לבחור במהנדס בניין קונסטרוקטור עם ניסיון. מהנדס בניין קונסטרוקטור עם פחות שלוש ניסיון נחשב לחדש בתחום.
- חוות דעת- חוות דעת והמלצות הן דרך מצוינת לבחור מהנדס בניין קונסטרוקטור. אם אין לכם המלצות ממקור אישי אתם יכולים לחפש באינטרנט המלצות וחוות דעת.
- הכשרה- ההכשרה של קונסטרוקטור ותחום ההתמחות שלו צריכים להיות הנדסת בניין או הנדסאי בניין. כפי שציינו להנדסאי יש הגבלות שונות וחשוב לוודא מראש האם הכשרת הקונסטרוקטור מתאימה לפרויקט שלכם.
- רישיון- פרמטר נוסף שיעזור לכם לבחור מהנדס בניין קונסטרוקטור הוא רישיון. תחום הבניה הוא תחום פרוץ ועוסקים בו אנשים רבים אשר חלקם לא אמינים ולא מיומנים לביצוע העבודה. חשוב מאוד לוודא שלמהנדס בניין קונסטרוקטור יש רישיון. כמו כן וודאו שהרישיון בתוקף ולא בשלילה. במקרים בהם לקונסטרוקטור אין רישיון הוא לא יוכל להעניק את האישורים הנדרשים ולעבודה שלו אין אחריות.
מהנדס קונסטרוקטור מחיר- אז כמה זה עולה?
קשה לענות באופן חד משמעי כמה עולה מהנדס קונסטרוקטור מאחר שהמחיר תלוי בגורמים שונים כמו סוג הפרויקט, מורכבות העבודה, האם הקונסטרוקטור מהנדס או הנדסאי בניין, האם הקונסטרוקטור עצמאי או שכיר מטעם חברה, האם הקונסטרוקטור מורשה או לא ועוד. יש לקחת בחשבון שכמו שיש למהנדס קונסטרוקטור השפעה על המחיר כך הפרויקט ישפיע על המחיר. יש פרויקטים יקרים יותר ויש פחות והמחיר נקבע בהתאם לכך.
שימו לב שהמחיר יכול להקבע לפי אחוז מסוים שעליכם להפריש לבעל המקצוע או לפי סכום שנקבע מראש. כמו כן ניתן לבקש אישור קונסטרוקטור אשר כרוך בבדיקה.
ריכזנו טווח מחירים עבור פרויקטים שונים-
- ייעוץ לתוספת בניה- לפני שמתחילים בתכנון תוספת בניה יש להזמין קונסטרוקטור להערכה לגבי מיקום, גודל ובטיחות. ייעוץ לתוספת בנייה קטנה, כמו קיר לדוגמא, תנוע בין 1,200 ל-1,500 שקלים. ייעוץ לתוספת בניה משמעותית כמו מרפסת או פרגולה תנוע בין 1,500 ל-2,000 שקלים.
- תכנון תוספת בניה- אם הקונסטרוקטור יתכנן את תוספת הבניה המחיר לתכנון ינוע בין 2,00 ל-10,000 שקלים, בהתאם לגודל השטח ומורכבות התכנון.
- ליווי בבניית בית- המחיר ישתנה בהתאם לגורמים כמו גודל הבית, מספר מפלסים, תוספות בניה ועוד. עבור 120 מ"ר המחיר ינוע בין 10,000 ל-15,000 שקלים פלוס מע"מ. בין 200 ל-300 מ"ר, המחיר ינוע בין 15,000 ל-20,000 שקלים פלוס מע"מ. בין 300 ל-400 מ"ר המחיר ינוע בין 20,000 ל-30,000 שקלים.
מהנדס קונסטרוקטור מחיר- החשיבות שלו
למהנדס קונסטרוקטור תפקידים רבים ומגוונים והוא אחראי לקבוע האם המבנה בטיחותי מספיק או לא. בלי מהנדס קונסטרוקטור לא ניתן להתקדם בתהליך הבניה. שלבי הבניה צריכים להיות מוקפדים ולהתבצע כראוי, בזמן הנדרש ובקצב הנכון. חשוב מאוד שהעבודה תתבצע באופן מקצועי במיוחד בשלבים הראשונים של התהליך שיאפשרו המשך התקדמות תקינה ונכונה.
כמו כן מהנדס קונסטרוקטור אחראי לוודא שהכל מתבצע בהתאם לנהלי הבטיחות ולתקנים הנדרשים. אם מהנדס קונסטרוקטור לא יבצע את עבודתו כראוי, המבנה עלול להיות לא בטוח לשהייה ולסכן את מי שעתיד להתגורר או לשהות בו. לכן, אל תמהרו לבחור בקונסטרוקטור זול ושמו דגש רב על בחירת קונסטרוקטור מקצועי, מנוסה ואמין.