יש אנשים שאינם מודעים לעובדה שפרגולה בחצר הבית או במרפסת, מהווה תוספת בניה אשר מחייבת היתר. כמו כן, תוספת של פרגולה תוסיף גם בתשלום הארנונה. יש לדעת בנוסף, כי האישור הכי חשוב הוא אישור קונסטרוקטור לפרגולה. למעשה, הקונסטרוקטור הוא מהנדס בניין בתחום של קונסטרוקציות, יציקות בטון ויסודות. הקונסטרוקטור למעשה הוא בעל מקצוע אשר תפקידו הוא, לקבוע את המיקום ואת המאפיינים של עמודי התמיכה וקירות תמיכה בכל מבנה. בעצם הקונסטרוקטור, הוא זה שבאמצעות חתימתו מאשר את תכנית הבניה. ללא חתימתו, לא ניתן יהיה להתחיל את הליך הבניה.
מדוע יש להוציא אישור לפרגולה?
פרגולה היא מבנה לכל דבר, כמו כן, הפרגולה עשויה להיות מאוד כבדה ונפילה בגלל בניה לא נכונה ללא פיקוח או אישור לפרגולה במרפסת ע"י מהנדס, הפרגולה מסוכנת ועשויה לעלות בחיי אדם. חשוב כי על מנת שהפרגולה תהה בטיחותית, כאשר היא נבנית לפי העקרונות ההנדסיים שנדרשים כל ההליך של הבנייה מחייב מהנדס שיפקח וימציא לפני הכול את האישורים הנחוצים. למעשה, אין מדובר על חוקיות הפרגולה בלבד, כי אם על מבנה בטוח שיגן על מי שחוסה בצילה. האישור לבניית הפרגולה, יהיה בשני שלבים, אם יש כבר פרגולה, יש להזמין קונסטרוקטור אשר יבצע בדיקה מקיפה. אם היא תקינה, הוא יעניק את האישור.
כמה יעלה לנו אישור קונסטרוקטור לפרגולה?
כאשר מתכננים לבנות פרגולה, כל העלויות חייבות להילקח בחשבון וצריכות להיות מגולמות במחיר. גם אם פניתם לחברה אשר בונה פרגולות, עליכם לשאול את השאלה, אם הפרגולה היא תחת האישור של הקונסטרוקטור. אם מדובר על פרגולה תלויה, יש לבדוק כיצד היא יכולה להיות מעוגנת לקיר שתומך בה , באילו חיזוקים יש להשתמש יש לציין, כי מחיר אישור מהנדס קונסטרוקטור לפרגולה עשוי לעלות בסביבות 1,000 ₪, היות ומדובר בבנייה פשוטה ולא מורכבת. כאשר תסתיים בניית הפרגולה, הקונסטרוקטור יגיע שוב, על מנת לבדוק כי היא אכן נבנתה לפי התכנית והיא עומדת בתקני הבנייה. מומלץ תמיד, להזמין קונסטרוקטור לפני הבניה, היות ואם הפרגולה תיבנה ותזמינו קונסטרוקטור בתום בנייתה, כאשר היא אינה בטיחותית, יהיה צורך לפרק ולבנות מחדש, כך שאם תשכילו להזמין קונסטרוקטור לפני בניית הפרגולה, תחסכו מעצמכם עלוות מיותרות וזמן יקר.
חוק הפרגולות מקל על רבים
בשנת 2014, כל מי שהיה בתוספת בניה קטנה כמו בניית פרגולה, מחסן או גדר, היה צריך לקבל היתר בניה מהמועצה המקומית או מהעירייה באזור מגוריו. החוק הישו, גרם ללא מעט סבל לתושבים אשר עברו לא מעט בירוקרטיה מתישה רפורמת הפרגולות תיקנה, כך שאין צורך לקבל היתר בניה מהמועצה המקומית או העירייה, אבל יש לבצע שתי פעולות, הראשונה היא, להודיע לרשות המקומית על בניית פרגולה והפעולה השנייה היא להשיג אישור קונסטרוקטור לפרגולה, תוך 45 ימים. יש להציג את אישור המהנדס (הקונסטרוקטור, אשר יראה כי הפרגולה בטוחה. לא המדינה ולא אתם, מעוניינים שתיבנו פרגולה שהיא אינה בטוחה והבנייה ללא אישור ופיקוח של קונסטרוקטור, תגרום לקריסתה..
התנאים בחוק הפרגולות
ישנם תנאים לרפורמת הפרגולות כמו למשל:
- הפרגולה צריכה להיות בגודל שאינו עולה על 50 מ"ר או כרבע משטח החצר
- הפרגולה חייבת להיבנות מחומר שלא אטום לחלוטין ומאפשר לאור של השמש לחדור אליה.
- עאם הפרגולה מיוצרת מחומר אטום, עליה להכיל רווחים שיהיו 40% משטח הקירוי.
- על הפרגולה להיבנות מחומרי בניה קלים כמו עץ או אלומיניום
- אסור שיהיו קירות בפרגולה, אחרת היא תיחשב כחדר.
מתי קיים הצורך באישור של קונסטרוקטור לבניית פרגולה?
כל מי שעוסק בבניית פרגולות, מודע לעובדה שלא ניתן לתכנן שיפוץ כללי, ללא אישור של קונסטרוקטור. זו הסיבה כי גם בבניית פרגולה, יש להשיג אישור קונסטרוקטור לפרגולה. באופן כללי יש להשיג את האישור של הקונסטרוקטור במקרים כמו: אם אתם מעוניינים לשבור קיר, אם אתם מעוניינים לשבור עוד קיר, הקמת פרגולה בחצר או במרפסת של דירה, על הגג מה שמחייב אישור עיגון. למעשה היתר בניה לא צריך, אבל אישור יציבות מקונסטרוקטור כן תצטרכו. החשיבות של עמידה בסטנדרט בניה גבוה ושיהיו לבטיחות של שימוש הדיירים וכן, היציבות של הפרגולה מהבחינה ההנדסית. הקונסטרוקטור ייעץ, היכן יש להקים את הפרגולה, מאילו חומרים יש לבנות אותה, כמה משקל ניתן יהיה להעמיס על הקירות, אם מדובר בפרגולה תלויה וכדומה.
בניית פרגולה כחוק
תמיד יהיה לכם משתלם יותר להתייעץ עם קונסטרוקטור, על מנת שתיבנו פרגולה חוקית ובטיחותית, אשר עומדת בתקנים ובעומסים וכן, היא תקבל אישור יציבות מהקונסטרוקטור. פרגולה שמאושרת ע"י קונסטרוקטור, תעלה מידית את ערך הנכס. קונסטרוקטור שיאשר את הפרגולה, יעלה את איכות החיים, כך שהקירוי עצמו, גורם לכך שחלל החוץ יהיה נעים יותר לשהייה. קחו בחשבון, כי אין מדוב רק בפרגולה העשויה עץ, כי אם ניתן יהיה להשתמש בחומרי גלם לבניה נוספים, כמו אלומיניום, ברזל ופלדה. לכל חומר גלם, יש את היתרונות והחסרונות. נתן יהיה להוסיף מנגנון חשמלי לפתיחה וסגירת הפרגולה. יש לקחת בחשבון גם את עלות החומרים, עלות הבנייה והאישור של הקונסטרוקטור לבניית התקציב המתאים.
לסיכום, במידה ואתם לא מעוניינים לעבור לבד את כל ההליך של בניית הפרגולה וכן, אתם מעוניינים להיות סמוכים ובטוחים כי הפרגולה עומדת בתקנים והיא בטוחה לכם ולבני הבית, יש לבחור בחברה אשר מספקת את כל השירותים החיוניים, הכוללים גם את אישורו של הקונסטרוקטור. שימו לב, כי לחברה יש תיק עשיר של עבודות קודמות, כך שתוכלו לבחור את העיצוב המתאים ולהתייעץ לגבי חומרי הגלם שמתאימים לבניית הפרגולה בהתאם לנתוני הנכס או החצר שלכם.