אישור קונסטרוקטור לפרגולה

לקבלת הצעת מחיר שלא תוכלו לסרב צרו איתנו קשר

יש אנשים שאינם מודעים לעובדה שפרגולה בחצר הבית או במרפסת, מהווה תוספת בניה אשר מחייבת היתר. כמו כן, תוספת של פרגולה תוסיף גם בתשלום הארנונה. יש לדעת בנוסף, כי האישור הכי חשוב הוא אישור קונסטרוקטור לפרגולה. למעשה, הקונסטרוקטור הוא מהנדס בניין בתחום של קונסטרוקציות, יציקות בטון ויסודות. הקונסטרוקטור למעשה הוא בעל מקצוע אשר תפקידו הוא, לקבוע את המיקום ואת המאפיינים של עמודי התמיכה וקירות תמיכה בכל מבנה. בעצם הקונסטרוקטור, הוא זה שבאמצעות חתימתו מאשר את תכנית הבניה. ללא חתימתו, לא ניתן יהיה להתחיל את הליך הבניה.

אישור קונסטרוקטור לפרגולה

מדוע יש להוציא אישור לפרגולה?

פרגולה היא מבנה לכל דבר, כמו כן, הפרגולה עשויה להיות מאוד כבדה ונפילה בגלל בניה לא נכונה ללא פיקוח או אישור לפרגולה במרפסת ע"י מהנדס, הפרגולה מסוכנת ועשויה לעלות בחיי אדם. חשוב כי על מנת שהפרגולה תהה בטיחותית, כאשר היא נבנית לפי העקרונות ההנדסיים שנדרשים כל ההליך של הבנייה מחייב מהנדס שיפקח וימציא לפני הכול את האישורים הנחוצים. למעשה, אין מדובר על חוקיות הפרגולה בלבד, כי אם על מבנה בטוח שיגן על מי שחוסה בצילה. האישור לבניית הפרגולה, יהיה בשני שלבים, אם יש כבר פרגולה, יש להזמין קונסטרוקטור אשר יבצע בדיקה מקיפה. אם היא תקינה, הוא יעניק את האישור.

כמה יעלה לנו אישור קונסטרוקטור לפרגולה?

כאשר מתכננים לבנות פרגולה, כל העלויות חייבות להילקח בחשבון וצריכות להיות מגולמות במחיר. גם אם פניתם לחברה אשר בונה פרגולות, עליכם לשאול את השאלה, אם הפרגולה היא תחת האישור של הקונסטרוקטור. אם מדובר על פרגולה תלויה, יש לבדוק כיצד היא יכולה להיות מעוגנת לקיר שתומך בה , באילו חיזוקים יש להשתמש יש לציין, כי מחיר אישור מהנדס קונסטרוקטור לפרגולה עשוי לעלות בסביבות 1,000 ₪, היות ומדובר בבנייה פשוטה ולא מורכבת. כאשר תסתיים בניית הפרגולה, הקונסטרוקטור יגיע שוב, על מנת לבדוק כי היא אכן נבנתה לפי התכנית והיא עומדת בתקני הבנייה. מומלץ תמיד, להזמין קונסטרוקטור לפני הבניה, היות ואם הפרגולה תיבנה ותזמינו קונסטרוקטור בתום בנייתה, כאשר היא אינה בטיחותית, יהיה צורך לפרק ולבנות מחדש, כך שאם תשכילו להזמין קונסטרוקטור לפני בניית הפרגולה, תחסכו מעצמכם עלוות מיותרות וזמן יקר.

חוק הפרגולות מקל על רבים

בשנת 2014, כל מי שהיה בתוספת בניה קטנה כמו בניית פרגולה, מחסן או גדר, היה צריך לקבל היתר בניה מהמועצה המקומית או מהעירייה באזור מגוריו.  החוק הישו, גרם ללא מעט סבל לתושבים אשר עברו לא מעט בירוקרטיה  מתישה רפורמת הפרגולות תיקנה, כך שאין צורך לקבל היתר בניה מהמועצה המקומית או העירייה,  אבל יש לבצע שתי פעולות, הראשונה היא, להודיע לרשות המקומית על בניית פרגולה והפעולה השנייה היא  להשיג אישור קונסטרוקטור לפרגולה, תוך 45 ימים. יש להציג את אישור המהנדס (הקונסטרוקטור, אשר יראה כי הפרגולה בטוחה. לא המדינה ולא אתם, מעוניינים שתיבנו פרגולה שהיא אינה בטוחה והבנייה ללא אישור ופיקוח של קונסטרוקטור, תגרום לקריסתה..

התנאים בחוק הפרגולות

ישנם תנאים לרפורמת הפרגולות כמו למשל:

  • הפרגולה צריכה להיות בגודל שאינו עולה על 50 מ"ר  או כרבע משטח החצר
  • הפרגולה חייבת להיבנות מחומר שלא אטום לחלוטין ומאפשר לאור של השמש לחדור אליה.
  • עאם הפרגולה מיוצרת מחומר אטום, עליה להכיל רווחים שיהיו 40%  משטח הקירוי.
  • על הפרגולה להיבנות מחומרי בניה קלים כמו עץ או אלומיניום
  • אסור שיהיו קירות בפרגולה, אחרת היא תיחשב כחדר.

מתי קיים הצורך באישור של קונסטרוקטור לבניית פרגולה?

כל מי שעוסק בבניית פרגולות, מודע לעובדה שלא ניתן לתכנן שיפוץ כללי, ללא אישור של קונסטרוקטור. זו הסיבה כי גם בבניית פרגולה, יש להשיג אישור קונסטרוקטור לפרגולה. באופן כללי יש להשיג את האישור של הקונסטרוקטור במקרים כמו: אם אתם מעוניינים לשבור קיר, אם אתם מעוניינים לשבור עוד קיר, הקמת פרגולה בחצר או במרפסת של דירה, על הגג מה שמחייב אישור עיגון. למעשה היתר בניה לא צריך, אבל אישור יציבות מקונסטרוקטור כן תצטרכו. החשיבות של עמידה בסטנדרט בניה גבוה ושיהיו לבטיחות של שימוש הדיירים וכן, היציבות של הפרגולה מהבחינה ההנדסית. הקונסטרוקטור ייעץ, היכן יש להקים את הפרגולה, מאילו חומרים יש לבנות אותה, כמה משקל ניתן יהיה להעמיס על הקירות, אם מדובר בפרגולה תלויה וכדומה.

בניית פרגולה כחוק

תמיד יהיה לכם משתלם יותר להתייעץ עם קונסטרוקטור, על מנת שתיבנו פרגולה חוקית ובטיחותית, אשר עומדת בתקנים ובעומסים וכן, היא תקבל אישור יציבות מהקונסטרוקטור. פרגולה שמאושרת ע"י קונסטרוקטור, תעלה מידית את ערך הנכס. קונסטרוקטור שיאשר את הפרגולה, יעלה את איכות החיים, כך שהקירוי עצמו, גורם לכך שחלל החוץ יהיה נעים יותר לשהייה. קחו בחשבון, כי אין מדוב רק בפרגולה העשויה עץ, כי אם ניתן יהיה להשתמש בחומרי גלם לבניה נוספים, כמו אלומיניום, ברזל ופלדה. לכל חומר גלם, יש את היתרונות והחסרונות. נתן יהיה להוסיף מנגנון חשמלי לפתיחה וסגירת הפרגולה. יש לקחת בחשבון גם את עלות החומרים, עלות הבנייה והאישור של הקונסטרוקטור לבניית התקציב המתאים.

לסיכום, במידה ואתם לא מעוניינים לעבור לבד את כל ההליך של בניית הפרגולה וכן, אתם מעוניינים להיות סמוכים ובטוחים כי הפרגולה עומדת בתקנים והיא בטוחה לכם ולבני הבית, יש לבחור בחברה אשר מספקת את כל השירותים החיוניים, הכוללים גם את אישורו של הקונסטרוקטור. שימו לב, כי לחברה יש תיק עשיר של עבודות קודמות, כך שתוכלו לבחור את העיצוב המתאים ולהתייעץ לגבי חומרי הגלם שמתאימים לבניית הפרגולה בהתאם לנתוני הנכס או החצר שלכם.

כל בית צריך מרפסת וכמעט כל מרפסת צריכה פרגולה. למעשה, פרגולה היא אחת מתוספות הבניה השכיחות והנפוצות ביותר בבתים בישראל. נעצור רגע כאן לגבי הפליאה שלכם: כן, פרגולה היא תוספת בניה. נכון, לא משתמשים בה בבטון, בלוקים והיא לא נעשית על ידי קבלן בניה, אבל היא בהחלט תוספת בניה ויתרה מכך, חשוב שיהיה לה אישור קונסטרוקטור לפרגולה. אבל עוד נגיע לזה.

בינתיים, כולנו רוצים פרגולות. מלבד היופי שהיא מוסיפה לבית היא מעניקה עוד אופציה למקום מוצל שניתן לשהות בו בנעימים. היא גם מוסיפה לשוויו וערכו של הבית. לכן, אין זה שמשפחות רבות, רוצות להוסיף פרגולה לביתם. בין אם זו פרגולה קטנה לכניסה של הבית, שאמורה להצל על הדלת ובין אם זו פרגולה גדולה למרפסת או ליציאה מהסלון לחצר.

פרגולה היא לא ענין פשוט

לפרגולה מראה ומגע מעט מטעים. היא נראית קלה, כמה קונסטרוקציות קלות של עץ או אלומיניום. ואכן, האלומיניום הוא חומר קל יחסית. הכל בנוי פשוט וקל. אם כן, למה צריך אישור קונסטרוקטור לפרגולה? הסיבה היא שבפועל\הפרגולה עצמה היא מבנה שיש להרכיב נכון ומכיוון שאנחנו הולכים  לשבת שעות רבות מתחת לפרגולה, חשוב לנו שהיא תורכב ותוצב באופן נכון, חזק, יציב ובטוח ושלא תקרוס עלינו חס ושלום.  לכן, כדי לבנות פרגולה בישראל, צריך על פי חוק אישור של קונסטרוקטור. הקונסטרוקטור הוא מהנדס בנין שהוכשר לבדוק ולוודא ולתכנן את יציבותם של מבנים שונים. החל מכאלו גדולים מאוד כמו מחלפים וגשרים, עבור בבניינים ובמבנים פרטיים וכלה בדברים קטנים אך משמעותיים כמו פרגולות, הוספת מרפסות וכד'.

למעשה, ללא אישור קונסטרוקטור לפרגולה, אישור המהווה הוכחה ליציבותה, לא נוכל לקבל היתר סופי מטעם הרשות המקומית לבנייתה (וכידוע, כעת אין צורך בהיתר בניה מטעם הועדה אך אנחנו נדרשים להודיע על הבניה ולקבל היתר עליה). לכן לא רק שלא כדאי לזלזל בנושא אישור קונסטרוקטור לפרגולה מבחינת הבטיחות שלנו ושל היקרים לנו ביותר אלא גם שאי הצגת אישור שכזה, תביא אותנו לבעיות ועיכובים משפטיים, שסתם יבזבזו לנו כסף וזמן רב.

לבנות פרגולה בישראל

עד לא מכבר, כאשר רצינו לבנות או להוסיף פרגולה לבית, הינו צריכים לקבל היתר בניה מטעם הועדה הרלוונטית ברשות המקומית. הפרגולה נחשבה ל'תוספת בניה' ולכן היה צריך לעבור את כל אישורי המהנדסים הראשיים בוועדות השונות. כפי שמוכר לרבים מאתנו, ועדות אלו הן  מקומות מטילי מורא ועמוסי בירוקרטיה, שלא מעט פעמים מסתבכים מולם בחוקים ותקנות קלות ובהרבה "לך תבוא" ובזבוז זמן. הדבר גרם לכך שכאשר בנית בית מאפס – לא הייתה לך ברירה אלא לפנות לקבלת היתר מהועדה אבל כאשר רצית לשנות משהו קטן, להוסיף חדר, לסגור מרפסת או לבנות פרגולה, התעלמת מדרישה זו והבניה הייתה מתבצעת באופן לא חוקי.

קברניטי המדינה הבינו שהמגבלות והבירוקרטיה רק מביאים אנשים לכדי תסכול ושחמור מכך, הם גם גורמים לבניה לא חוקית, שמטבעה היא פחות בטוחה ולכן בשנת 2014 נכנסה לתוקפה "רפורמת הפרגולות". על פי הרפורמה, כל תוספת בניה הנחשבת קטנה, כמו סגירת מרפסת, בנית מחסן, גדרות וכד', אינן דורשות הוצאת היתר בניה מהועדה. גם הפרגולות נכנסו תחת הגדרת הבניה הקטנה של הרפורמה ובמידה וגודל הפרגולה נמוך מהגודל המקסימלי המופיע בתקנות הבניה ובמידה והגג שלה אינו אטום ושאין לה קירות ובנייתה נעשית מחומרים קלים, הרי שהיא אינה נחשבת כתוספת בניה המחייבת היתר בניה. למעשה, הפרגולה תהיה פטורה מהוצאת היתר בניה. אבל עדיין, נדרש אישור של הועדה המקומית ולצורך כך, נדרש עדיין לקבל אישור קונסטרוקטור לפרגולה המעיד על יציבותה.

חשיבות אישור קונסטרוקטור לפרגולה

אז אומנם כבר אין צורך לקבל היתר בניה לפרגולה אבל אישור יציבות – צריך גם צריך. ישנם כמה סיבות לדבר. הראשונה היא שבנית הפרגולה עצמה תיעשהמחומרים טובים, בכמויות הנכונות ובצורה הנכונה, כדי שהיא תהיה יציבה ובטוחה ולא תסכן את היושבים תחתיה. הסיבה השנייה היא היציבות של המבנה הסמוך לפרגולה. רוב הפרגולות אינן עומדות על קורותיהן בלבד אלא מחוברות למבנה עצמו. וכאן נשאלת השאלה: האם המבנה או הקיר עליו הפרגולה נשענת חזק ויציב דיו? האם הוא נבנה כך שיוכל לשאת משקל גבוה כמו זה המתווסף כעת עם בנית הפרגולה הנשענת עליו? במידה ולא – הרי שקיים סיכוי גבוה שהקיר יתמוטט או יגרום לכל המבנה עצמו להתערער ומדובר בסכנת נפשות ממש. אנחנו מכירים את זה מתוספות מרפסות שבתכנון וביצוע לא נכונים קורסות וזה באותה מידה יכול לקרות גם עם פרגולות. אגב, יש לבדוק גם את יציבות הרצפה עליה תונח הפרגולה, במיוחד עם מדובר על מרפסת או פרגולה המונחת על רצפה שהיא תקרה של חלל אחר. מראה הפרגולה העדין יכול להטעות. עדיין מדובר במשקלים אדירים, שיש להם משמעות על יציבות המבנה.

אישור קונסטרוקטור לפרגולה

את אישור קונסטרוקטור לפרגולה מקבלים לאחר פניה לקונסטרוקטור מומחה (עדיף כזה שמתעסק בתוספות בניה. כל הקונסטרוקטורים טובים אבל לכל אחד התמחות משלו). הקונסטרוקטור יגיע ויבדוק  היכן ניתן להקים או למקם את הפרגולה, באילו חומרים מומלץ להשתמש בבנייתה, כמה משקל להעמיס על הקורות, איך לעגן אותה נכון וחזק לקיר הבית על מנת שתהיה יציבה ומנגד, כדי שההתנגדות והלחץ שהיא תפעיל על הקיר שהיא נתלית עליו יהיו סבירים עוד פרמטרים רבים נוספים. על פי ההמלצות של הקונסטרקטור, יוכל איש הפרגולות להתחיל ולבנות את הפרגולה על פי הדרישות שהקונסטרקטור הציב לו.

ככה תוכלו להיות בטוחים כי תקבלו את אישור הועדה לפרגולה אבל חשוב מכך, תדעו שבניתם את הפרגולה נכון ובצורה בטוחה, כך שלא תסכן אתכם ואת סביבתכם.

רוצים להוסיף פרגולה? לשם כך יש לקבל אישור קונסטרוקטור. אישור קונסטרוקטור מעיד כי הפרגולה בטיחותית ולא מסכנת את המבנה או את השוהים בו. על מנת לקבל אישור קונסטרוקטור יש לפנות לקונסטרוקטור שיגיע אליכם הביתה ויבצע בדיקת מתאימות לפני ואחרי הקמת הפרגולה. על אישור קונסטרוקטור לפרגולה וכמה זה עולה נרחיב במאמר הבא.

אישור קונסטרוקטור לפרגולה מחיר- מהו קונסטרוקטור?

מהנדס קונסטרוקטור או הנדסאי בניין שמתמחה בקונסטרוקציה. הקונסטרוקטור צריך לשרת את חזון האדריכל מבחינה פרקטית ובטוחה. תפקידו של האדריכל הוא לעצב את המבנה באופן אסתטי מבפנים ומבחוץ ולבנות תוכנית בניה. קונסטרוקטור לעומת זאת, מתכנן את כל הפרקטיקה, את עובי המבנה, תוכנית עבודה וכדומה.

כמו כן, הקונסטרוקטור מהווה כמפקח עליון של העבודה בשטח. בתקופת הבניה, הקונסטרוקטור צריך להגיע מדי פעם ולפקח שתהליכי הבניה מתבצעים באופן נכון, בטוח ושהבניה עומדת בלוח הזמנים שנקבע. לאחר כל שלב שבוצע בתהליך הבניה יש לבצע בדיקת תקינות בה מוודאים שהמבנה תקין ולא מסוכן.

אישור קונסטרוקטור לפרגולה מחיר- מהו אישור קונסטרוקטור?

אחד התפקידים של קונסטרוקטור הוא להעניק אישור קונסטרוקטור. אישור קונסטרוקטור נדרש לפני בניה, שיפוץ או כל שינוי חיצוני במבנה. האישור מאמת את העובדה שהשינוי במבנה ניתן לביצוע והוא לא פוגע ביציבות המבנה או בביטחון השוהים בו. לפני אישור קונסטרוקטור תתבצע בדיקת קונסטרוקטור בהתאם לשינויים הצפויים.

אישור קונסטרוקטור נדרש בשני מקרים מרכזיים- 

  • לפני שיפוץ- המקרה הראשון בו יש צורך באישור קונסטרוקטור הוא לפני שיפוץ. רוצים לשפץ את הבית? להוסיף או להוריד אלמנט בבית? לשם כך צריך אישור קונסטרוקטור. האישור יאמת שהשינויים לא פוגמים ביציבות הבניין. כלומר אם אתם רוצים להזיז או להרוס עמודים, קורות או קירות תצטרכו אישור קונסטרוקטור.
  • לפני הוספת עומס על המבנה- המקרה השני בו יש צורך באישור קונסטרוקטור הוא לפני הוספת עומס על המבנה. במקרים בהם אתם רוצים להוסיף משהו כבד לבית והוא עלול להכביד על שלד המבנה יש צורך באישור קונסטרוקטור. לכל מבנה יש הגבלת עומס. במידה שעוברים את הגבלת העומס המבנה עלול להפוך למסוכן מאוד. לדוגמא, רוצים להוסיף מרפסת? רוצים לבנות בריכה על הגג או להתקין ג'קוזי במרפסת? רוצים לסגור את המרפסת ולהוסיף במקומה חדר נוסף? כל המקרים הללו מחייבים אישור קונסטרוקטור שיאמת כי המבנה אכן מסוגל לשאת את העומס הזה.

אישור קונסטרוקטור לפרגולה מחיר- האם צריך אישור לפרגולה?

התשובה היא כן. רוב הפרגולות הביתיות מצריכות אישור יציבות מקונסטרוקטור. הרשות המקומית רוצה לוודא שהפרגולה שהקמתם היא יציבה ובטיחותית עבור בני הבית. לכן, כל בניה של פרגולה מצריכה אישור יציבות מקונסטרוקטור. עם זאת אין צורך בהיתר בניה לפרגולה.

אישור קונסטרוקטור לפרגולה מחיר- כיצד נקבל?

על מנת לקבל אישור קונסטרוקטור לפרגולה יש לפנות לקונסטרוקטור מתאים. חשוב מאוד לפנות לקונסטרוקטור דבר ראשון ולפני שהפרגולה הוקמה. כאשר אתם פונים לקונסטרוקטור אתם קודם כל מבינים האם התכנונים שלכם אפשריים ומה האופציות העומדות לפניכם. במידה שתקימו את הפרגולה ורק אז תפנו לקונסטרוקטור אתם מסתכנים בכך שהפרגולה תהיה לא רלוונטית מאחר שמסכנת את יציבות המבנה. לכן, כאשר אתם פונים לקונסטרוקטור דבר ראשון הוא למעשה מבצע בדיקת היתכנות.

לאחר שתפנו אליו, הקונסטרוקטור יגיע אליכם הביתה יבחן את מקום ההקמה של הפרגולה ויכתוב המלצות בנוגע למיקום האופטימלי שיש להקים את הפרגולה. כמו כן הקונסטרוקטור יציין כיצד לעגן את הפרגולה לבית, באיזה קירוי מומלץ להשתמש מבחינת עומס על המבנה, מאיזה חומרים כדאי לבנות אותה ועוד. לאחר סיום הבניה, הקונסטרוקטור יגיע לוודא שהבניה נעשתה כראוי בהתאם להוראות שלו ויעניק אישור יציבות.

אישור קונסטרוקטור לפרגולה מחיר- מה אם אין אישור?

לעתים, כאשר הקונסטרוקטור יגיע לבדוק את הפרגולה הוא יראה שהיא לא יציבה מספיק ולא יוכל לתת לה אישור. למרות שמדובר במצב מבאס חשוב להבין שלקונסטרוקטור אחריות בדיני נפשות והוא למעשה מציל אתכם מסכנה שעלולה להתרחש בעקבות חוסר היציבות של הפרגולה.

אך מה ניתן לעשות במצב כזה? במצב שהפרגולה לא יציבה, הקונסטרוקטור ייתן דוח עם הנחיות ותוכנית הנדסית לתיקון הפרגולה. לאחר שיתבצעו התיקונים הקונסטרוקטור יגיע שנית על מנת לוודא שהכל תוקן לפי ההוראות שלו ושהפרגולה אכן בטוחה לשימוש. במידה שהיא בטוחה תקבלו את האישור לפרגולה.

אישור קונסטרוקטור לפרגולה מחיר- כמה עולה?

קשה לענות באופן חד משמעי כמה עולה אישור קונסטרוקטור לפרגולה מאחר שהמחיר משתנה בהתאם לגורמים כמו גודל הפרגולה, מורכבות הפרויקט, האם הקונסטרוקטור מורשה או לא מורשה ועוד.

באופן ממוצע ניתן לקבוע כי המחיר עבור אישור קונסטרוקטור לפרגולה ינוע בין 1,000 שקלים לבין 1,500 שקלים לא כולל מע"מ.

במידה שלא תקבלו אישור קונסטרוקטור לפרגולה ויהיה עליכם לקבל דוח, תוכנית הנדסית לתיקון הפרגולה ובדיקה חוזרת המחיר יעלה. במצב כזה יש צפי של עליה של בין 1,000 שקלים לבין 2,000 שקלים במחיר, בהתאם להיקף העבודה ולמצב הפרגולה.

אישור קונסטרוקטור לפרגולה
בונים לכם את החלום: קנסטרוקטור לשרותכם

ניסיון עשיר, מקצועיות ללא פשרות ושירות אישי - איתנו תקבלו את השירות הטוב ביותר